Biomimetično in biomimetrično posnemanje

Eden najpomembnejših načinov, prek katerega se ljudje učimo, je modeliranje ali učenje s posnemanjem. S posnemanjem se učimo govora, čustev, vedenja, videza, spretnosti – možnosti so izjemno široke. S tem, ko preko svojega telesa poustvarjamo vzorce (mentalne, čustvene ali telesne) drugih, kopiramo hkrati energijske poti.

 

Skušamo se prilagajati ljudem, ki jih imamo radi, ter ožji in širši skupnosti. Radi bi se počutili sprejete, radi bi »fit in«. Na ta način dosežemo, da se stopimo z okoljem, največkrat v tolikšni meri, da se tega sploh ne zavedamo, saj takšni procesi potekajo tudi na nezavedni ravni.

 

Živimo energijo drugih, namesto da bi v polni meri izražali sebe. V naravi najdemo takšno praktično popolno prilagajanje v procesu, ki ga imenujemo mimikrija. Naša telesa imajo enako moč, kar pa – če gre za pretirano prilagajanje – povzroči, da izgubimo sebe.

 

Če se vprašate (in iskreno pogledate vase), na katerih področjih energijsko posnemate druge in v svojem življenju poustvarjate energijo njihovega zavedanja – so to finance, zdravje, odnosi ali kaj drugega?

 

Telesni proces je namenjen temu, da odklenete in opustite tisto, kar ni vaše, da začutite sebe in se odprete izbiram, ki jih resnično čutite kot svoje. Ste pripravljene zaživeti s svoji energiji?

Trajanje: 40 minut.

Finančna izmenjava: 40 eur.